Venetië is ongetwijfeld één van de meest bekende en toeristische steden van Italië. Naast vele paleizen, kerken, pleinen en bruggen, vind je ook interessante bezienswaardigheden als de Basilica di San Marco of de Palazzo Ducale in deze Noord-Italiaanse stad.

Venetië is naast talloze bezienswaardigheden eveneens bekend om haar rijke historie en spectaculaire carnaval in februari! Maskers en kostuums uit Venetië behoren tot de mooiste ter wereld. Ook voor fervente carnavalsvierders is Venetië dus een absolute aanrader!

Naast het grootse en prachtige Carnaval van Venetië is deze Noord Italiaanse stad vooral bekend vanwege de vele kanalen. Venetië, gesticht in het jaar 421, is gebouwd op zo’n honderd eilandjes midden in een lagune. Honderden grote en kleinere kanalen vormen de wegen van de stad. Eén van de bekendste attracties is een tocht per gondola van palazzo naar palazzo over de Canale Grande, de belangrijkste waterweg en levensader van Venetië.

Neem tijdens je stedentrip Venetië de Rialto als vertrekpunt, waarbij je, te voet of per gondola (Venetië is autovrij), vanaf deze bekende brug midden in de marktbuurt de vele architectonische hoogstandjes kunt bekijken. Ga voor een blik op de rijke historie van de stad naar een gotisch meesterwerk als de Palazzo Ducale waar de vroegere zetel van Venetiaanse macht gevestigd was. Voor een uitgestrekt zicht over de stad ga je naar de Campanile. Deze vroegere vuurtoren uit de negende eeuw is met een hoogte van 99 meter het hoogste gebouw van Venetië.

Vergeet tussen alle bezienswaardigheden vooral niet te genieten van de talrijke restaurantjes, koffiebars en café Florian, het oudste café van Europa, om de échte Venetiaanse sfeer te proeven. Venetië is dan wel één van de meest romantische steden van Europa, maar ook voor een ‘gewone’ stedentrip is deze Italiaanse grachtenstad prima geschikt!