In het Italiaanse Pisa ligt één van ’s wereld bekendste bezienswaardigheden. De Campanile, of ‘scheve toren’, van Pisa is een monument in dezelfde categorie als de Eifeltoren in Parijs, of de Big Ben in Londen.

De Campanile ligt net als de Duomo di Pisa en de Battistero aan het Campo dei Miracoli. Behalve deze prachtige gebouwen bevinden zich binnen de middeleeuwse stadsmuren onder meer verschillende musea, kerken en sfeervolle pleinen.

De meeste toeristen komen in het Toscaanse Pisa naar het Campo dei Miracoli en dat is niet verwonderlijk. Aan dit Plein van de Wonderen liggen de meest bekende gebouwen van de stad. Blijf in tegenstelling tot veel toeristen niet rond de Campo hangen maar bekijk ook de rest van de stad tijdens je stedentrip Pisa!

Na het Campo dei Miracoli is het Piazza dei Cavelieri het mooiste plein van de stad. Aan het plein liggen vele authentieke gebouwen uit de late Renaissance. Ook over het Piazza Garibaldi is het leuk slenteren. Behalve de Duomo heeft Pisa vele mooie kerken zoals de San Michele degli Scalzi, de San Paolo a Ripa d’Arno of de Santa Maria della Spina.

De middeleeuwse stadsmuren van Pisa zijn een bezienswaardigheid op zich! De muren dateren uit de 12e eeuw en moesten ongewenste bezoekers buiten de stad houden. Binnen de muren kun je tijdens je stedentrip diverse musea bezoeken. Het Museo Nazionale di San Mateo is hierbij een méér dan interessante optie.