Genua is de grootste havenstad van Italië en gelegen in de Noord Italiaanse provincie Ligurië. Vooral het oude stadscentrum en de uit het Renaissance tijdperk daterende palazzi zijn de moeite waard!

Genua heeft echter meer dan oude gebouwen. Columbus werd er geboren en Europa’s grootste aquarium staat in de stad. Ook kun je in Genua uitstekend uitgaan en tref je er mooie, sfeervolle pleinen met authentieke architectuur.

De meest culturele attractie van Genua is direct ook de grootste, het oude centrum van de stad! Het centrum kenmerkt zich door vele nauwe straatjes en pleinen waarvan het centrale plein Piazza de Ferrari met het prachtige Palazzo Ducale de belangrijkste is. Ook het Palazzo della Borsa en Teatro Carlo Felice liggen in de oude binnenstad.

Een leuke manier om de historische binnenstad te ervaren is middels een wandel- of fietstocht. Wandel of fiets langs de Cathedrale di San Lorenzo en kijk waar Christoffel Columbus werd geboren.

Naast cultuur en historie is het Aquario di Genova, Europa’s grootste aquarium, een welkome afwisseling. Voor zowel kinderen als volwassen is het aquarium een leuke attractie! Wandel in de middag of avond naar Porto Antico voor een heerlijke maaltijd met verse visgerechten en geniet van een Italiaanse wijn of espresso.