Vroeger was Glasgow vooral een grauwe industriestad. Tegenwoordig is dat echter wel anders: Glasgow leeft! Met 580.000 inwoners is Glasgow de grootste en tegelijkertijd meest dynamische stad van Schotland.

Door een mix van vergane glorie en vernieuwingsdrang is een afwisselende stad ontstaan waar je je tijdens een stedentrip uitermate goed kunt winkelen, diverse musea kunt bezoeken of heerlijk kunt ontspannen in de Botanic Garden.

In de stad zijn veel oude gebouwen te vinden uit de tijd dat Glasgow nog vooral een industriestad was. Deze historie biedt tegenwoordig interessante bezienswaardigheden. Het Museum of Transport of de indrukwekkende begraafplaats Necropolis geven de bezoeker een goede indruk van het verleden.

Liefhebbers van nieuwe, hedendaagse kunst en wetenschap kunnen tijdens een stedentrip Glasgow een bezoek brengen aan het Mackintosh House, The Lighthouse of The Glasgow Science Centre. Vergeet in Glasgow niet de pub te bezoeken en met een lokale pint (of beter: whisky!) een rugby of voetbalwedstrijd van Celtic of Rangers FC te bekijken.

Combineer oude gebouwen als de Glasgow City Chambers of de Glasgow Cathedral met moderne winkelstraten en een bezoek aan de pub, en beleef een enerverende citytrip naar deze Schotse stad.