Bezoek je Nice, dan ben je aan de Mediterranee! Gelegen aan de Zuid Franse Côte d’Azure ademt Nice een ontspannen en mondaine sfeer uit. De stad is vooral bekend vanwege haar vele uitgestrekte boulevards, musea, parken en het carnaval.

In de omgeving van Nice zijn het vooral de plaatsen Antibes en Cannes die vanwege de stranden en het jaarlijkse filmfestival bekendheid genieten. Ook Monaco ligt in de nabije omgeving van Nice.

Het sociale leven in Nice speelt zich af op de vele boulevards en pleinen. De Promenade des Anglais is de bekendste en, met 8 kilometer, langste boulevard van de stad, en het ideale startpunt van je stedentrip. Bijna alle boulevards komen uit op de Cours Saleya en dit knooppunt vormt samen met de Place Massena en de cafés en terrassen van de Place Charles-Felix een populaire ontmoetingsplek.

Voor de nodige portie kunst en cultuur kunnen diverse musea als het Musée Matisse, met werken van deze bekende schilder, en het Musée d´Art Moderne et d´Art Contemporain bezocht worden. Geniet in alle rust van een wijds uitzicht over Nice in Parc du Chateau en bekijk tevens de mooie waterval Colline du Chateau, of de diverse Romeinse ruïnes.

Naast flaneren aan de boulevards en de diverse bezienswaardigheden kent Nice enkele interessante festivals waarvan het jaarlijkse Carnaval de grootste en meest bekende is. Een stedentrip Nice is dus perfect voor zon, zee, cultuur én feesten.