Gelegen aan de rivier de Rijn zagen de Romeinen als eerste het belang van deze strategische plek in. Ze stichtten er een nederzetting die later uitgroeide tot Keulen. Inmiddels is Keulen met ruim 1 miljoen inwoners de vierde stad van Duitsland!

Na de Romeinen heeft Keulen een aanzienlijke rol van betekenis gespeeld. De prachtige gotische Dom dateert uit de tijd dat Keulen een belangrijk bisdom was en voor een blik op het Romeinse verleden is het Römisch-Germanisches Museum interessant!

Binnen twee uur ben je met de trein vanaf Utrecht Centraal in Keulen, waar je onder andere het EL-DE-Haus vindt. In deze oude Gestapo gevangenis kunnen diverse vertrekken, waaronder martelkamers, bezocht worden. Aan de Glockenklasse 4711 is ’s werelds oudste parfumfabriek gevestigd. Tegenwoordig staat deze fabriek beter bekend als het Museum Eu de Cologne. De Franse naam voor parfum is inderdaad afkomstig uit Keulen!

Wandel tijdens een stedentrip Keulen door de Altstad. In het historische stadscentrum zijn namelijk diverse musea en de Dom gelegen. Voor een speciaal gebrouwen Kölsch biertje mag een bezoek aan één van de 26 brauhausen niet ontbreken!

Hou je van gezelligheid en feesten? Bezoek Keulen dan tijdens het Carnaval! Ook de Keulse Kerstmarkt, Rock am Ring of Art Cologne zijn echte aanraders tijdens een stedentrip.