De Duitse stad Frankfurt (am Main) is de op-vijf-na-grootste stad van Duitsland. De stad is vooral bekend vanwege de architectuur. Frankfurt am Main kent als enige Duitse stad aanzienlijke hoogbouw en door de wolkenkrabbers wordt de stad ook wel ‘Mainhattan’ genoemd.

Een stedentrip Frankfurt is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van (moderne) architectuur; de stad is het financieel centrum van Duitsland en heeft, naast vele strakke lijnen, ook een geheel gerenoveerd authentiek en levendig stadscentrum.

Het oude stadscentrum van Frankfurt wordt aangeduid als Römerberg. Belangrijkste gebouwen in Römerberg zijn het Rathuis en de Nikolaikirche. Voor het uitgaanscentrum van de stad is Alt-Sachsenhausen aan de zuidzijde van de Main de aangewezen plek. De vele cafés en restaurants maken dit deel van Frankfurt am Main de aangewezen plek voor een avondje uit.

Frankfurt kent enkele interessante musea. Vooral het Städel Museum en het Museum für Moderne Kunst hebben een uitgebreide collectie variërend van oude meesters tot hedendaagse werken. Ook het geldmuseum of het Goethe Museum vormen een leuke dagbesteding tijdens een stedentrip naar Frankfurt!

De Sankt Batholomäusdom of Kaiserdom is een historisch belangrijk gebouw en herbergt enkele kunstwerken. Een beter uitzicht over de stad geeft de 200m hoge Main Tower! Vanuit het restaurant of het terras op de 54e verdieping heeft de bezoeker een uitstekend zicht over de stad.