De Weser stroomt midden door het hart van de metropool en heeft Bremen als handelsweg eigenlijk gemaakt tot de huidige imposante hanzestad. De speciale zeevaardersatmosfeer leeft er tot op de dag van vandaag en heeft voor toeristen een bijzondere charme. De Weserpromenade ‘Schlachte’ nodigt je tijdens een stedentrip Bremen uit voor een wandeling langs de rivier middenin de binnenstad. Hier kun je smullen van een internationale keuken, schepen bekijken of gewoon rondslenteren.

Bremen is het kloppende hart van het noordwesten van Duitsland en thuishaven van de wereldberoemde Bremer Stadsmuzikanten. Het is een stad met vele gezichten, uiteenlopend van de lange geschiedenis en traditie, tot hightech, wetenschap en ruimtevaart.

De belangstelling voor de 1200 jaar oude hanzestad zit in de lift. En gezien de diversiteit aan bezienswaardigheden, van de Weserpromenade ‘Schlachte’ en de fascinerende ruimtevaart bij EADS tot unieke projecten als het Universum Science Center Bremen, is dat zeker niet vreemd.

Karakteristieke symbolen in de hanzestad zijn het prachtige raadhuis in de stijl van de Weser-Renaissance en het eerbiedwaardige beeld van Roland op het historische marktplein (UNESCO-werelderfgoed sinds 2004). Ook de ‘Schnoor’ – de oudste stadswijk van Bremen, de bijzondere architectuur van de Böttcherstrasse die zo rijk aan tradities is en de Dom van Bremen. En natuurlijk zijn er de over de hele wereld bekende Bremer Stadsmuzikanten uit het sprookje van de gebroeders Grimm.