Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > Vier tips voor een duurzame citytrip

Vier tips voor een duurzame citytrip

Het klimaat verandert in een razend tempo. Duurzaam reizen wordt hierdoor steeds belangrijker. Gelukkig maken steeds meer mensen bewuste keuzes om op een duurzame manier te reizen. Hieronder vind je vier tips die je helpen om CO2-neutraal op citytrip te gaan.

1. Kies voor een duurzame reisorganisatie en accommodatie

Duurzame reisorganisaties proberen op een positieve manier bij te dragen aan lokale ontwikkeling en natuurbehoud. Hoe weet je of een organisatie duurzaam is? Je kunt hiervoor een beroep doen op Rank a Brand. De organisatie beoordeelt merken op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook de keuze voor een accommodatie kun je groen maken. Eco-hotels kun je heel eenvoudig vinden door te kijken of ze een Green Key-certificaat hebben. Bedrijven en organisaties met een Green Key-keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat je inlevert op comfort en kwaliteit.

2. Eet lokale gerechten of vegetarisch

De vleesindustrie is de meest vervuilende industrie ter wereld. Voor het vlees dat we met z’n allen eten, worden bossen en oceanen geplunderd. Eet daarom alleen biologisch vlees of, nog beter, vegetarisch! Niet in alle landen is het even makkelijk om vegetarisch te eten. Gelukkig biedt de website Happycow een handig overzicht voor vegetarische restaurants over de hele wereld. Kies ook voor producten uit de regio, hierdoor draag je bij aan de afname van transport van voedsel over verre afstanden. Je vind lokale producten bijvoorbeeld op de markt. Neem je ook een eigen Dopper mee? In steeds meer landen zijn er namelijk waterpunten met schoon drinkwater. Zo gebruik je een stuk minder plastic waterflesjes.

3. Reis zo min mogelijk met het vliegtuig

Vliegen belast het milieu. De bijdrage aan het broeikaseffect is door vliegen twee tot vier keer groter dan het gebruik van de auto. De trein en de bus zijn de minst milieubelastende vervoersmiddelen. Kies dus bij voorkeur voor een van deze laatste twee opties. Is er geen andere mogelijkheid dan vliegen? Kies dan voor een vlucht zonder tussenlanding! Het vliegtuig verbruikt namelijk de meeste brandstof tijdens het opstijgen en landen.

4. Zuinig met energie

In je accommodatie ben je al snel wat minder zuinig met het energieverbruik, omdat je de rekening (in de meeste gevallen) niet zelf hoeft te betalen. Door ook op je reisbestemming zuinig aan te doen, spaar je het milieu. Beperk aircogebruik tot een minimum, douche niet al te lang en doe de verlichting uit voordat je de (hotel)kamer verlaat. Ook voor vertrek zijn er een aantal dingen die je kunt doen om thuis energie te besparen. Dat is beter voor het klimaat én je portemonnee. Haal alle stekkers van huishoudelijke apparaten uit het stopcontact. Dit voorkomt sluipverbruik. Zet de verwarming uit of op een lagere stand. De keuze voor een energieleverancier is overigens ook duurzaam te maken. Online kun je energie vergelijken en overstappen naar een energieleverancier die volledig groene stroom levert. Op deze manier laat je jouw woning zo duurzaam mogelijk achter en kun je onbezorgd van je welverdiende citytrip genieten.


Plaats een reactie op dit blog

Geen reacties


Naam

Email

Je bericht

Recente artikelen

Voorbereiding stedentrip buitenland, autoverzekering/autoschade

Ga je binnenkort op een stedentrip? Dan is het verstandig om verschillende voorbereidingen te doen. Kijk eerst waar je naartoe wilt, er zijn veel leuke steden die je gemakkelijk met de auto kunt bereiken. Zorg dat je de slaapplekken al hebt geregeld, je kunt ervoor kiezen om in een keer door te rijden of onderweg paar keer te overnachten. Het is wat relaxter om ergens te overnachten als je een lange reis moet maken. Vooral in de zomermaanden zijn veel hotels, campings en appartementen al volgeboekt. Ben je benieuwd welke voorbereidingen je nog meer kunt doen? We vertellen het hier.  Auto in orde maken  Regel vooraf goed dat de auto helemaal in orde is. Je wilt natuurlijk niet dat je onderweg pech krijgt. Kijk of de auto nog in staat is om een lange reis te maken naar het buitenland. Houd er rekening mee dat de wegen in het buitenland vaak wel wat slechter zijn en hier veel meer bergen zijn. Controleer je autoverzekering ook goed om te kijken waar je voor verzekerd bent. Kies er eventueel voor om bepaalde dekkingen toe te voegen. De WA-verzekering is sowieso verplicht, maar je kunt er ook voor kiezen om schade te laten verzekeren wat je aan je eigen auto verricht. Kijk dan naar een allriskverzekering!  Alles inpakken Begin op tijd met het inpakken van alle spullen. Het kan namelijk nog een hele klus zijn om alles goed passend in de auto te krijgen. Denk ook na wat je allemaal nodig hebt en wat je eventueel daar kunt kopen. Zorg ervoor dat je niet te veel kleding meeneemt want vaak heb je niet eens alles aan. Warme kleding is ook niet nodig, neem een trui mee voor wanneer het afkoelt en verder vooral zomerkleding wanneer je in de zomermaanden gaat. Koop wat eten en drinken voor in de auto zodat jullie geen honger krijgen onderweg. Het is niet nodig om veel eten en drinken te kopen. Veel mensen stoppen namelijk ook altijd even bij de benzinepomp om daar naar het toilet te gaan en eten te halen.  Verdiep je in de stad Zorg dat je vooraf goed weet wat je allemaal kunt doen in de stad. Lees je ook in hoe het verkeer is in deze stad. Zijn er bepaalde gevaarlijke situaties waar je op moet letten? Verkeer is in elk land weer verschillend en daarom goed om hierin te verdiepen. Vergelijk de autoverzekeringen en kies voor een goedkope autoverzekering. Het is natuurlijk zonde wanneer je te veel geld betaalt bij een bepaalde aanbieder.  Kortom, zorg dat je jezelf goed voorbereid op een stedentrip en check die autoverzekering nog even goed!

Bekijken

De mooiste plekken van Málaga om te bezoeken

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Málaga? Dan wil je vast ook weten welke bezienswaardigheden daar zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. In dit artikel vertellen wij je waar je zeker heen moet gaan, maar vertellen we je ook meer over de plek zelf en natuurlijk de reismogelijkheden. Mooie plekken om te bezoeken Er zijn behoorlijk wat bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie. Zo is er het Alcazaba de Málaga, een voormalig fort en paleis. Deze ligt op de helling van de Gibralfaroberg, wat sowieso al zorgt voor een mooi uitzicht. Hier vind je een archeologisch museum, maar ook kun je de restanten van het Moorse regeringspaleis bekijken.  Boven dit fort bevindt zit het “Castillo de Gibralfaro”, een kasteel uit de 14e eeuw met opvallende verdedigingsmuren. In het centrum kun je de kathedraal van Málaga bezoeken. deze is voorzien van meerdere bouwstijlen en wordt door het volk “La Manquita” genoemd, wat de éénarmige dame betekent. Deze naam dankt de kathedraal doordat er tijdens het bouwproces van 200 jaar maar één toren helemaal is afgewerkt. Ook vind je in het centrum het Picasso museum met meer dan 200 werken van de Spaanse schilder. Dit museum zit in het Palacio de Buenavista, in het historische Joodse centrum. Andere plekken om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de “La Malagueta” arena, het Romeins theater en de botanische tuinen van Málaga. Heerlijk ontspannen in Málaga Heb je even genoeg bezienswaardigheden gezien, en is het tijd om te ontspannen? Ook dat kun je heel goed doen in Málaga, bijvoorbeeld op de “Playa de la Malagueta”. Een strand van 1200 meter lang aan de Costa del Sol, inclusief boulevard met verschillende strandtenten waar je eten kan halen. Voor een goede maaltijd is het aan te raden naar de Atarazanas markt te gaan in het stadscentrum. Dit is een overdekte markthal waar je de Spaanse sfeer en gerechten goed kunt proeven. En daarna ga je naar het Plaza de la Merced voor een drankje op één van de terrassen op dit levendige plein. Reizen naar Málaga Je kan prima met de auto naar Spanje afreizen, zeker als je dit fijn vindt. Het voordeel hiervan is dat je zelf je bagage mee kan nemen en niet beperkt bent tot een maximum gewicht. Het nadeel is echter, dat je voor een langere periode achter het stuur moet zitten. ben jij de enige bestuurder, dan betekent dit dat je veel pauzes in zou moeten lassen en wellicht zelfs een overnachting. Een andere optie is om met het vliegtuig te gaan. Tickets naar Málaga zijn betaalbaar, en je bent binnen een korte tijd al op je vakantiebestemming. Het nadeel hierbij is wel dat je dan niet je eigen auto tot je beschikking hebt, maar het is gewoon mogelijk een auto te huren op je vakantieadres. Zit je in het centrum, dan hoef je vaak helemaal geen vervoer te regelen, want veel is op loopafstand.

Bekijken