Hier begint jouw zoektocht naar het ontdekken van de mooiste steden!

Home > Blog > De 10 leukste dingen om te doen in Tbilisi

De 10 leukste dingen om te doen in Tbilisi

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië. De stad is niet alleen prachtig door de vele historische bouwwerken die je er vindt, maar er is bovendien veel te beleven. Via het populaire tv-programma Wie is de Mol? heb je begin 2018 al kennis kunnen maken met Tbilisi, maar hier vind je een overzicht met de tien leukste bezienswaardigheden in de Georgische hoofdstad.

1. Oud Tbilisi

Tbilisi heeft een prachtig oud stadsdeel. Dit deel van de stad wordt ook wel Oud Tbilisi genoemd. Je kunt hier heerlijk doorheen wandelen. Onderweg kom je prachtige huizen tegen – de Tbilisi huizen met charmante houten balkons – maar ook diverse leuke winkels en restaurants.

2. Rustaveli Avenue

Rustaveli Avenue is de hoofdstraat van Tbilisi. Als je door deze straat loopt, kom je langs vele interessante bezienswaardigheden. Denk hierbij aan het Rustavelitheater, maar ook aan het parlementsgebouw. Ook vind je uiteraard vele leuke (souvenir)winkels in de hoofdstraat van Tbilisi.

3. Het Vrijheidsplein

Het Vrijheidsplein is een belangrijk knooppunt voor het vele verkeer in Tbilisi. Toch is het meer dan alleen een verkeersknooppunt. Dit plein heeft namelijk een belangrijke symbolische rol voor Georgië. Er worden veel evenementen georganiseerd, waaronder ook politieke evenementen. Ook ligt het gemeentehuis van Tbilisi direct aan het Vrijheidsplein. Het gouden beeld dat je op het plein ziet, is het monument van de Heilige Giorgi, ofwel Sint Joris.

4. De Sionikikathedraal

De Sionikikathedraal vind je in een van de historische wijken van Tbilisi, een wijk met de naam Kala. De kerk werd gebouwd in de zevende eeuw, maar werd meerdere keren vernield en weer opgebouwd. De bouwstijl van de kathedraal is ingetogen, maar toch is het zeker de moeite waard om er even te gaan kijken als je in Tbilisi bent.

Overigens vind je in Tbilisi niet alleen de Sionikikathedraal. Ook de Samebakathedraal, ook wel de Kathedraal van de heilige Drievuldigheid van Tbilis genoemd, is zeker de moeite waard om te bewonderen.

5. Het Georgische Museum van Schone Kunsten

In de hoofdstraat van Tbilisi, Roestaveli Avenue, vind je twee bekende musea. Eén van deze musea is het Georgische Museum van Schone Kunsten. In dit museum bewonder je de schilderkunst van de beroemde schilder Pirosmani, maar zie je ook werken van andere bekende schilders. Alle werken die in het museum worden getoond, zijn gemaakt door Georgische kunstenaren.

6. Het S. Janasjia Museum

Direct naast het Georgische Museum van Schone Kunsten, vind je het S. Janasjia Museum. Dit museum toont wereldberoemde menselijke botten, die nog uit de prehistorie komen. De botten zijn afkomstig uit Dmanisi, ook wel de eerste Europeanen genoemd. Als je naar de botten kijkt, is het wel erg bijzonder om in je achterhoofd te houden dat deze al meer dan 1,8 miljoen jaar bestaan.

Ook kun je in het museum een grote collectie met gouden voorwerpen bewonderen. Deze voorwerpen zijn ook al vele jaren oud. Ze stammen namelijk uit de periode van 3000 jaar voor Christus.

7. Het Museum over de Sovjetbezetting

Ga je naar het S. Janasjia Museum, dan raden wij je aan direct ook het Museum over de Sovjetbezetting te bezoeken. Dit museum is namelijk gevestigd in hetzelfde gebouw. Zoals de naam van het museum al verklapt, staat dit museum in het teken van de Sovjetbezetting vanaf 1921.

Houd er rekening mee dat dit museum vrij schokkend is. Je ziet namelijk meerdere beelden van de onderdrukking en de uitmoording van het Georgische volk. Het museum is dan ook niet echt geschikt voor kinderen.

8. Diverse badhuizen

De stad Tbilisi is vernoemd naar de diverse zwavelbronnen die vandaag de dag nog altijd in de stad te vinden zijn. In de directe omgeving van deze warme zwavelbronnen, zijn meerdere badhuizen gevestigd. Deze zijn nog altijd in gebruik en dit betekent dat ook jij een badhuis kunt bezoeken als je in Tbilisi bent. Zeker de moeite waard als je even wil ontspannen!

Door in een natuurlijke zwavelbron te baden, zouden allerlei klachten moeten verminderen. Sommige mensen zeggen zelfs dat bepaalde klachten helemaal verdwijnen door het regelmatig badderen in een zwavelbron. Het zou gaan om klachten als reuma en eczeem. We weten niet of dit ook echt het geval is, maar het badderen is in ieder geval erg ontspannend.

9. De botanische tuin van Tbilisi

Als je het centrum van Tbilisi een beetje uit loopt, kom je een grote vallei van 128 hectare tegen. Hier is de botanische tuin van Tbilisi gevestigd, al sinds 1845. In de botanische tuin van Tbilisi bewonder je vele bomen, planten en bloemen. Heb je niet zo veel met bijzondere bomen, planten en bloemen? Dan is het alsnog de moeite waard om de botanische tuin te bezoeken. Je kunt hier namelijk ook heerlijk wandelen.

10. Vake Park

Vake Park is een park dat aan het eind van de gelijknamige wijk ligt. Het park is 20 hectare groot en werd al in 1946 aangelegd, maar is nog altijd prachtig om te zien. Het is een bijzonder park, dat bestaat uit een serie trappen en terrassen die tegen de berg op lopen.

In het park kun je lekker ontspannen, maar je kunt er ook voor kiezen om het amusementspark te bezoeken dat bovenop de Mtatsminda berg ligt. Hier vind je onder andere een achtbaan, maar ook vele attracties voor jongere kinderen. Ben je met je gezin in Tbilisi? Dan raden wij je zeker aan eerst naar Vake Park te gaan en vervolgens het amusementspark op de top van de Mtatsmina berg te bezoeken. Zeker een aanrader als het lekker weer is!


Plaats een reactie op dit blog

Geen reacties


Naam

Email

Je bericht

Recente artikelen

Voorbereiding stedentrip buitenland, autoverzekering/autoschade

Ga je binnenkort op een stedentrip? Dan is het verstandig om verschillende voorbereidingen te doen. Kijk eerst waar je naartoe wilt, er zijn veel leuke steden die je gemakkelijk met de auto kunt bereiken. Zorg dat je de slaapplekken al hebt geregeld, je kunt ervoor kiezen om in een keer door te rijden of onderweg paar keer te overnachten. Het is wat relaxter om ergens te overnachten als je een lange reis moet maken. Vooral in de zomermaanden zijn veel hotels, campings en appartementen al volgeboekt. Ben je benieuwd welke voorbereidingen je nog meer kunt doen? We vertellen het hier.  Auto in orde maken  Regel vooraf goed dat de auto helemaal in orde is. Je wilt natuurlijk niet dat je onderweg pech krijgt. Kijk of de auto nog in staat is om een lange reis te maken naar het buitenland. Houd er rekening mee dat de wegen in het buitenland vaak wel wat slechter zijn en hier veel meer bergen zijn. Controleer je autoverzekering ook goed om te kijken waar je voor verzekerd bent. Kies er eventueel voor om bepaalde dekkingen toe te voegen. De WA-verzekering is sowieso verplicht, maar je kunt er ook voor kiezen om schade te laten verzekeren wat je aan je eigen auto verricht. Kijk dan naar een allriskverzekering!  Alles inpakken Begin op tijd met het inpakken van alle spullen. Het kan namelijk nog een hele klus zijn om alles goed passend in de auto te krijgen. Denk ook na wat je allemaal nodig hebt en wat je eventueel daar kunt kopen. Zorg ervoor dat je niet te veel kleding meeneemt want vaak heb je niet eens alles aan. Warme kleding is ook niet nodig, neem een trui mee voor wanneer het afkoelt en verder vooral zomerkleding wanneer je in de zomermaanden gaat. Koop wat eten en drinken voor in de auto zodat jullie geen honger krijgen onderweg. Het is niet nodig om veel eten en drinken te kopen. Veel mensen stoppen namelijk ook altijd even bij de benzinepomp om daar naar het toilet te gaan en eten te halen.  Verdiep je in de stad Zorg dat je vooraf goed weet wat je allemaal kunt doen in de stad. Lees je ook in hoe het verkeer is in deze stad. Zijn er bepaalde gevaarlijke situaties waar je op moet letten? Verkeer is in elk land weer verschillend en daarom goed om hierin te verdiepen. Vergelijk de autoverzekeringen en kies voor een goedkope autoverzekering. Het is natuurlijk zonde wanneer je te veel geld betaalt bij een bepaalde aanbieder.  Kortom, zorg dat je jezelf goed voorbereid op een stedentrip en check die autoverzekering nog even goed!

Bekijken

De mooiste plekken van Málaga om te bezoeken

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Málaga? Dan wil je vast ook weten welke bezienswaardigheden daar zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. In dit artikel vertellen wij je waar je zeker heen moet gaan, maar vertellen we je ook meer over de plek zelf en natuurlijk de reismogelijkheden. Mooie plekken om te bezoeken Er zijn behoorlijk wat bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie. Zo is er het Alcazaba de Málaga, een voormalig fort en paleis. Deze ligt op de helling van de Gibralfaroberg, wat sowieso al zorgt voor een mooi uitzicht. Hier vind je een archeologisch museum, maar ook kun je de restanten van het Moorse regeringspaleis bekijken.  Boven dit fort bevindt zit het “Castillo de Gibralfaro”, een kasteel uit de 14e eeuw met opvallende verdedigingsmuren. In het centrum kun je de kathedraal van Málaga bezoeken. deze is voorzien van meerdere bouwstijlen en wordt door het volk “La Manquita” genoemd, wat de éénarmige dame betekent. Deze naam dankt de kathedraal doordat er tijdens het bouwproces van 200 jaar maar één toren helemaal is afgewerkt. Ook vind je in het centrum het Picasso museum met meer dan 200 werken van de Spaanse schilder. Dit museum zit in het Palacio de Buenavista, in het historische Joodse centrum. Andere plekken om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de “La Malagueta” arena, het Romeins theater en de botanische tuinen van Málaga. Heerlijk ontspannen in Málaga Heb je even genoeg bezienswaardigheden gezien, en is het tijd om te ontspannen? Ook dat kun je heel goed doen in Málaga, bijvoorbeeld op de “Playa de la Malagueta”. Een strand van 1200 meter lang aan de Costa del Sol, inclusief boulevard met verschillende strandtenten waar je eten kan halen. Voor een goede maaltijd is het aan te raden naar de Atarazanas markt te gaan in het stadscentrum. Dit is een overdekte markthal waar je de Spaanse sfeer en gerechten goed kunt proeven. En daarna ga je naar het Plaza de la Merced voor een drankje op één van de terrassen op dit levendige plein. Reizen naar Málaga Je kan prima met de auto naar Spanje afreizen, zeker als je dit fijn vindt. Het voordeel hiervan is dat je zelf je bagage mee kan nemen en niet beperkt bent tot een maximum gewicht. Het nadeel is echter, dat je voor een langere periode achter het stuur moet zitten. ben jij de enige bestuurder, dan betekent dit dat je veel pauzes in zou moeten lassen en wellicht zelfs een overnachting. Een andere optie is om met het vliegtuig te gaan. Tickets naar Málaga zijn betaalbaar, en je bent binnen een korte tijd al op je vakantiebestemming. Het nadeel hierbij is wel dat je dan niet je eigen auto tot je beschikking hebt, maar het is gewoon mogelijk een auto te huren op je vakantieadres. Zit je in het centrum, dan hoef je vaak helemaal geen vervoer te regelen, want veel is op loopafstand.

Bekijken