Gent behoort tot één van de meest sfeervolle en gezelligste steden van België. De meest interessante bezienswaardigheden als Kasteel Gravensteen en de Belforttoren zijn in het stadcentrum gelegen en eenvoudig te voet bereikbaar.

De vele kerken, terrassen en prima winkelgelegenheden zorgen voor een kleinschalig en overzichtelijk stadscentrum, dat vooral in de zomer of decembermaand de perfecte uitvalsbasis is voor een stedentrip of weekendje weg naar België.

Wandel in Gent door het Patershol. Deze oude wijk met smalle steegjes is een populair uitgaansgebied door de vele knusse kroegjes en restaurants. Breng je in augustus een bezoek aan Gent? Neem dan deel aan de jaarlijkse Patersholfeesten.

Naast de vele kroegjes met speciale lokale bieren heeft Gent interessante bezienswaardigheden als het Gerechts- en wapenmuseum bij Kasteel Gravensteen, de St. Baafskathedraal en het moderne Design Museum.

Eigenlijk ademt het hele stadscentrum van Gent met haar vele trapgevel gebouwen en historische pakhuizen één en al sfeer en gezelligheid uit. Bezoek Gent vooral van april tot september voor een stedentrip, waarbij je winkelen met de diverse bezienswaardigheden en een heerlijke pot bier op een terras combineert!